Д-р Галин Гаврилов е завършил ФДМ-гр. София през 2004 г. Отличен е с наградата „Златен Хипократ“ за изключителни академични постижения по време на обучението.
След завършване на специализацията си по ортодонтия във ФДМ-гр. София започва самостоятелна практика, а от 2009 г. е член на екипа на първата специализирана ортодонтска клиника ВАЛОР.

Като специалист се интересува силно от съвременните тенденции в лечението с фиксирана техника и приложението на дигиталните технологии в ортодонтията. Успешно прилага всички съвременни техники за лечение – микроимпланти, лингвални брекети, алайнери, както и множество системи вестибуларни брекети. Особена страст има към комплексните лечения – ортодонтско-протетични, ортодонтско-хирургични и пр.

Участва като лектор и като водещ на практически упражнения в множество курсове, изнася лекции на национални и международни форуми. Развива свой образователен YouTube канал, посветен на възможностите на ортодонтията, както и Facebook група за обмен на опит по отношение на добри ортодонтски практики между колегите.

Член е на Европейското ортодонтско общество, както и на БОО.

Детайли за Лектора
Оставете коментар

Детайли за Лектора
Събития на лектора
Може също да харесате тези събития.
09.03.2024
09:00
лекция: Ретинирани кучешки зъби. Етиология, диагностика и профилактика. Биомеханика и възможни усложнения в лечението.  лекция: Работа с восъчни типодонти. Демонстрация на приложение, изработка и активиране на ТПД и кантилевър. практически упражнения: Изработка на ТПД и ажустиране на типодонти. практически упражнения:...
Минало
1600.00 лв.
28.04.2023
09:00
Първа част от Лекционния ден на 28.04.2023г. място на лекцията: х-л Хилтън, бул. България 1 Лектор: д-р Стефано Трояни (Швейцария) Вертикални Зъбно-Челюстни Деформации – Дълбока и Отворена Захапка. ДЪЛБОКА ЗАХАПКА Диагноза: разбиране на причините за дълбока захапка. Диференциална диагноза между...
Минало
1600.00 лв.