Д-р Евгений Миронов завършва стоматология през 2002 година в МУ-София. От 2003 г. практикува обща стоматология в собствена частна практика с интереси в естетичната стоматология, имплантология и хирургия. Трикратно участва в имплантологично обучение в град Тулуза, Франция в заводския център за обучение на фирма T.B.R., от 2006 г. е опиниън лидер на компания в България и съвместно с екслузивния представител на Sudimplant – Дентаком ООД, организира практически курсове в гр. София и страната.

През 2009 г. завършва курс за костни трансплантации в оралната хирургия в центъра за обучение на фирма Meissinger, Германия. Практикува трансплантациони техники, водена костна регенерация, открит и закрит синус лифт, оперативна екстракция на мъдреци.

От 2011 г. практикува лазерна дентална медицина, както за консервативно и минимално инвазивно лечение, така и за хирургични манипулации и лазерно-асистирана имплантология. От 2011 г. участва в следдипломна квалификационна програма в RWTH – Аахен, Германия при проф. Норберт Гутнехт за придобиване на специалност „Лазери в Денталната медицина” и завършена успешно през септември 2013 г. с дипломна работа на тема „Редуциране на риска от вторичен кариес чрез използване на QSP режим при Er:YAG лазери“.

Въвежда лазерите като асистиращ и основен инструмент в почти всички хирургични намеси – пародонтална хирургия, екстракции на ретинирани зъби, имплантология и предимплантологични аугментации, апикална и ендодонстка хирургия.

През 2012 и 2013 г. има публикувани статии в американското и европейско издание на Laser Journal, LAHA journal и LAHA интернет клиничен бюлетин на тема QSP режим при обработка на твърди зъбни тъкани, нови подходи при обработка на орални лигавични лезии.

От 2013 г. е редовен лектор на конгресите на WALED, DGL, ISLD, Дентална Лазерна Академия Пловдив, с основни теми насочени към въздействието на различни дължини на вълната при орални хирургични намеси, специфика на светлинно-тъканните взаимодействия, маркетингови подходи и други.

Детайли за Лектора
  • Profession
    Лекар по дентална медицина
  • Company
    ДЕНТАЛНА КЛИНИКА МИРОНОВИ
  • Категория
    • Локация
    Оставете коментар

    Детайли за Лектора
    • Profession
      Лекар по дентална медицина
    • Company
      ДЕНТАЛНА КЛИНИКА МИРОНОВИ
    • Категория
      • Локация