ТЕОРИЯ:

– Провеждане на първичен преглед и представяне на план на лечение на „бондинг пациент“, включително сравнителна характеристика между различните възстановителни материали (порцелан, цирконий, композит) като механични качества, износване, дългосрочна стабилност, прогноза (включително пародонтална). Предварително избелване- кога се прилага.

– Протокол за фотодокументация (практически насоки за оптимизирана работа с фотоапарат, приложими за всеки кабинет).

– Протоколи за работа с аналогови или дигитални отпечатъци- съответно восъчен или дигитален проект. Пренасяне на проекта в устата, одобряване на проекта.

– Протокол за работа изцяло директно без предварителен проект и участие на лаборатория

– Разглеждане на различните техники и методология на работа за директни фасети-  чрез директен моделаж, инжекционна техника и cut back, моделиране на детайли и елементи от анатомията за естествени резултати без значение от метода на работа.

– Избор на композитни материали- практически насоки свързани с качествата на материалите- опацитет, транспарентност, опалесценция, флуоресценция за кокретни клинични ситуации- мъртви зъби, силно разрушени зъби, витални зъби с дисплазии и др. Сравнителна характеристика между различни брандове.

– Избор на фотополимерна лампа

– Избор на цвят- възможности за избелени варианти на композитни фасети.

– Опростени протоколи за моделаж и послойно нанасяне за WOW резултати.

– Изолация

Концентрация, организация и оптимизиране на работата при комплексни случаи, за да се приключи в едно посещение.

– Често срещани грешки и как да ги избегнем

– Инструкции за пациента, очаквaния за възстановителния период

– РЕТЕНЦИЯ на резултата!

– Протокол за провеждане на контролен преглед и корекции, срокове за контролни прегледи.

 

ДЕМОНСТРАЦИЯ и ПРАКТИКА:

 

Директен моделаж на 6, 8 или 10 композитни фасети в избелен цвят( ще се даде възможност всеки курсист сам да избере броя на зъбите за работа според собствената си подготовка)

– протоколи за препарация

– протоколи за обработка на повърхността и адхезивен протокол

– протоколи за нанасяне на композитните маси в зависимост от случая- варианти за протоколи на нанясяне за избелени фасети.

– протоколи за имитиране на вторична и третична анатомия, полиране

– оклузална интеграция

 

Бонус: Обсъждане на избран и подготвен клиничен случай от всеки курсист- препоръчвам да бъде максимално труден случай, който може да включва преоцветени мъртви зъби, отворена захапка, кръстосана захапка,изместване на средна линия, необходимост от имитация на съседни зъби с корони и други специфични клинични ситуации.

Всеки от случаите ще бъде обсъден според представената документация- фотоснимки с фотапарат или телефон/ гипсови модели/ образни изследвания.

Всеки участник получава един БЛИЙЧ КИТ

 

Споделете това Събитие
Детайли за събитието
д-р Биляна Титева
Стоматолог

- Провеждане на първичен преглед и представяне на план на лечение на „бондинг пациент“, включително сравнителна характеристика между различните възстановителни материали (порцелан, цирконий, композит) като механични качества, износване, дългосрочна стабилност, прогноза (включително пародонтална). Предварително избелване- кога се прилага.

- Протокол за фотодокументация (практически насоки за оптимизирана работа с фотоапарат, приложими за всеки кабинет).

- Протоколи за работа с аналогови или дигитални отпечатъци- съответно восъчен или дигитален проект. Пренасяне на проекта в устата, одобряване на проекта.

- Протокол за работа изцяло директно без предварителен проект и участие на лаборатория.

Топъл обяд.

- Разглеждане на различните техники и методология на работа за директни фасети-  чрез директен моделаж, инжекционна техника и cut back, моделиране на детайли и елементи от анатомията за естествени резултати без значение от метода на работа.

- Избор на композитни материали- практически насоки свързани с качествата на материалите- опацитет, транспарентност, опалесценция, флуоресценция за кокретни клинични ситуации- мъртви зъби, силно разрушени зъби, витални зъби с дисплазии и др. Сравнителна характеристика между различни брандове.

- Избор на фотополимерна лампа.

- Избор на цвят- възможности за избелени варианти на композитни фасети.

- Опростени протоколи за моделаж и послойно нанасяне за WOW резултати.

Кратка почивка.

Директен моделаж на 6, 8 или 10 композитни фасети в избелен цвят( ще се даде възможност всеки курсист сам да избере броя на зъбите за работа според собствената си подготовка).

- протоколи за препарация.

- протоколи за обработка на повърхността и адхезивен протокол.

- Изолация

- Концентрация, организация и оптимизиране на работата при комплексни случаи, за да се приключи в едно посещение.

- Често срещани грешки и как да ги избегнем.

- Инструкции за пациента, очаквaния за възстановителния период.

- РЕТЕНЦИЯ на резултата!

- Протокол за провеждане на контролен преглед и корекции, срокове за контролни прегледи.

Топъл обяд.

- протоколи за нанасяне на композитните маси в зависимост от случая- варианти за протоколи на нанасяне за избелени фасети.

- протоколи за имитиране на вторична и третична анатомия, полиране.

- оклузална интеграция.

Кратка почивка.

Бонус: Обсъждане на избран и подготвен клиничен случай от всеки курсист- препоръчвам да бъде максимално труден случай, който може да включва преоцветени мъртви зъби, отворена захапка, кръстосана захапка, изместване на средна линия, необходимост от имитация на съседни зъби с корони и други специфични клинични ситуации.

Всеки от случаите ще бъде обсъден според представената документация- фотоснимки с фотоапарат или телефон/ гипсови модели/ образни изследвания.

 

Двудневен Практически курс: Директни композитни фасети в избелен цвят
2,100.00 лв. без включено ДДС
Оставете коментар

Детайли за събитието